Goede doelen

De gehele opbrengst komt ten goede van twee doelen; stichting Licht voor Eindhoven verzorgt vakanties voor gezinnen die in armoede leven en stichting Mount 13 verzorgt een onbezorgd weekend voor kinderen van, tijdens recente missies, omgekomen militairen samen met hun ouder.

Stichting Licht voor Eindhoven 

  • Stichting Licht voor Eindhoven wil een bijdrage leveren aan verlichting voor armoede-situaties onder kinderen.

  • Hart en onze hoop is dat daarmee een bijdrage wordt geleverd aan het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede op zo jong mogelijke leeftijd.

  • De stichting Licht voor Eindhoven biedt volledig verzorgde vakanties aan voor gezinnen met basisschoolleerlingen, die het zich niet kunnen veroorloven om op vakantie te gaan.

  • De bestemming is een vakantiepark in Zelhem, de Betteld (foto boven). De week is geheel verzorgd inclusief vervoer en eten.

  • Er wordt samengewerkt met Stichting Leergeld Eindhoven die de selectie van de gezinnen voor haar rekening neemt.

  • De kosten voor een vakantieweek zijn laag omdat de stichting een zeer kleine staf heeft bestaand uit 3 bestuurders die zich alle drie op vrijwillige hiervoor inzetten.

  • Elk bedrijf dat meedoet met de BBB2021 zorgt voor een extra gezin dat een week geheel verzorgd op vakantie kan in 2022.

Stichting Mount 13 

Stichting Mount 13 zet zich jaarlijks in voor kinderen (samen met hun ouder) van gesneuvelde militairen.

Elk jaar gaan militairen, welke een link met 13 lichte brigade hebben, met elkaar een fysieke uitdaging aan. Dit doen zij door naar een top van een berg van rond de 4000 meter te klimmen. Met deze fysieke uitdaging kunnen de militairen hun eigen grenzen verleggen. Het is de bedoeling dat de militairen zich laten sponseren voor hun fysieke uitdaging.
Met het geld dat opgehaald wordt, wil Stichting Mount 13 een onbezorgd weekend verzorgen voor de kinderen (en hun ouder) van gesneuvelde militairen.